Tutorial Cooking Of Resepi Ikan Percik References


Tutorial Cooking Of Resepi Ikan Percik References. Sempena bulan ramadhan ini, saya ingin kongsikan resepi ikan percik yang memang sangat terkenal di bazar bazar ramadhan. Kemudian, masukkan bahan yang dikisar tadi ke dalam periuk.

Tutorial Cooking Of Resepi Ikan Percik References ~ As We know lately is being searched by consumers around us, maybe one of you personally. Individuals now are accustomed to using the internet in gadgets to view image and video data for inspiration, and according to the title of this article I will discuss about Tutorial Cooking Of Resepi Ikan Percik References up to date.

If you are looking for Tutorial Cooking Of Resepi Ikan Percik References up to date you've come to the perfect place. We ve got 20 images about resepi ikan percik including pictures, pictures, photos, wallpapers, and much more. In such webpage, we also have number of graphics out there. Such as png, jpg, animated gifs, pic art, logo, blackandwhite, translucent, etc.

IKAN PERCIK BAKAR KELATE
IKAN PERCIK BAKAR KELATE from www.wanisukarno.com

Cara nak buat mudah sangat. Masukkan juga santan, garam, serbuk perasa dan asam keping. Tetapi memang susah untuk mendapat. Kisar bawang merah, halia dan lada kering. Sebelum layan resepi, kita citer bab ilmu yang saya ambik dari whatsapp ustaz abdul rasyid, kalau tak silap. Masukkan bahan kisar tadi ke dalam periuk untuk dimasak di atas api. Ikan ni rasa isinya memang lain dari ayam. Kisar bahan yang bertanda sehingga lumat dengan air yang sedikit sahaja sekadar untuk menggerakkan mesin.letak bahan kisar dalam periuk. Campurkan 2 pek santan ke dalam bahan kisar tadi dan gaul sebati. Untuk resepi ikan percik versi ini dikongsikan oleh. Cucuk lidi pada ikan supaya ikan tidak patah masa dibakar. Nak lagi sedap kuah percik ni kena pekat dan likat. Mesti ramai dari anda belum pernah cuba lagi resepi ikan percik pula. Bakar atas bara api atau dapur gas sampai masak. Masukkan sedikit air sahaja kerana tak nak kuah jadi cair. Resipi ni saya simpan dah hampir 33 tahun. Salut kuah percik pada ikan atau ayam dan bakar. Dan ianya mudah bersalut dengan ikan semasa bakar. Kemudian tumbukkan 4 bahan diatas dan lumurkan pada ikan. Kepitkan guna pemanggang buluh yang dipanggil nama ‘pranggey’. Barulah buka api sederhana kecil.tips untuk hasilkan kuah percik yang betul ialah. Sempena bulan ramadhan ini, saya ingin kongsikan resepi ikan percik yang memang sangat terkenal di bazar bazar ramadhan. Kepitkan guna pemanggang buluh yang dipanggil nama. Hidangan ikan percik ini cukup. Basuh bersih ikan dengan asam jawa atau perahan limau nipis untuk.

Your Tutorial Cooking Of Resepi Ikan Percik References up to date image are ready. Tutorial Cooking Of Resepi Ikan Percik References up to date are a topic that is being hunted for and liked by netizens today. You can Find and Download or bookmark the Tutorial Cooking Of Resepi Ikan Percik References up to date files here

Jika Anda Menggunakan Ikan Keli Yang Segar, Pasti Rasanya Lebih Lazat.


Sempena bulan ramadhan ini, saya ingin kongsikan resepi ikan percik yang memang sangat terkenal di bazar bazar ramadhan. Untuk elakkan berair, toskan ikan terlebih dahulu sebelum membakar. Bakar ikan atau ayam sampai masak. Basuh bersih ikan dengan asam jawa atau perahan limau nipis untuk. Walaupun kami jarang balik ke kelantan, mereka suka makan makanan dan lauk pauk. Kisar bahan yang bertanda sehingga lumat dengan air yang sedikit sahaja sekadar untuk menggerakkan mesin.letak bahan kisar dalam periuk.

Kemudian Bakar Ikan Atau Ayam Yang.


Satu lagi resepi ikan keli yang mudah untuk anda cuba ialah ikan keli bakar. Barulah buka api sederhana kecil.tips untuk hasilkan kuah percik yang betul ialah. Bakar atas bara api atau dapur gas sampai masak. Masak kuah ayam percik dengan api. Resepi ikan percik yang simple dan mudah. Resipi ni saya simpan dah hampir 33 tahun.

Nak Lagi Sedap Kuah Percik Ni Kena Pekat Dan Likat.


Masak kuah percik sampai mendidih dan pekat. Anak semua dah berkumpul kat rumah ni bolehla nak masak sedap sikit. Kisar bawang merah, halia dan lada kering. Selalu bakar ikan biasa je kan, hari ini jom buat ikan percik. Masukkan sedikit air sahaja kerana tak nak kuah jadi cair. Kemudian tumbukkan 4 bahan diatas dan lumurkan pada ikan.

Mula2 Cucukkan Lidi Dari Mulut Ikan Hingga Ke Ekornya.


Sebelum layan resepi, kita citer bab ilmu yang saya ambik dari whatsapp ustaz abdul rasyid, kalau tak silap.


LihatTutupKomentar

ads1

close